nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
14 Oct 17 19:00 |

In de Ruimte (ghent)

Lede Hills 9 0 5 0

Ivoren Toren Presents Chantler / Lunds + Docteurlamort
KERM Records presents KRAUS
Social Harmony presents ‘Electronic Gamelan Music’ by David Edren
EURO2000 presents Pulsagari
STROOM presents NSRD “Workshop For The Restoration Of Unfelt Feelings” expo + LP

Tickets: € 7

schedule
19:00: Stroom Soundsystem (dj Feys)
20:00: Chantler/Lunds
20:45: Lecture Diāna Popova on NSRD
21:30: David Edren
22:00: KRAUS
22:45: Docteur Lamort
23:30: Pulgasari
00:15: Stroom Soundsystem (dj Lucia)

A focal point at the greyzone of a city… that is sometimes enough to give an underground a kick in its face. Since a couple of years serves the common ground In De Ruimte as the perfect generator for a clusterfuck of shows, expo’s graphic experiment and labels. Lede Hills 9 0 5 0 is a such a celebration of 5 imagineers from the Ghentian Underground.

Een brandpunt in de marge van een stad, soms is er niet meer nodig om de underground een stamp onder haar kloten te geven. In de Ruimte bouwde afgelopen jaren in Ledeberg de perfecte broeikast om een klusterfuck van shows, expo’s, grafisch experiment en labels te genereren. Lede Hills 9 0 5 0 — een feest van en door 5 imagineers uit de Gentse Underground.

Ivoren Toren is een transfenomenaal platform waarin concerten, dans, holistische wetenschap en verbeelding draaien rond Jonas Vanhullebusch — zelf danser, muzikant en all round imagineer.

Hij presenteert het duo Chantler/Lunds. Lunds en Chantler zijn 2 spilfiguren in de Deense underground. Samen leggen ze een universum van meditatieve drones neer met in de hoofdrol modulaire synth en circulair gespeelde boventoon-sax. Daarnaast nodigde hij last minute Docteurlamort uit, transglobaal tijdsreiziger doorheen vapor-wave, 80ties popcollages en abstracte elektronica. Mocht Madlib een fransoos zijn, opgegroeid op een dieet van DIY cd-r’s, Standard In-Fi releases en een overdosis back to the future.

KERM records is sinds 5 jaar een van de sterkhouders in de Gentse en Vlaamse cassette-underground. Gedreven door gut feeling en hypersensitieve intuïtie laveert de output tussen spoken word, kapotte acid, tape collage, fluxus-achtige noise, casiopop, hedendaagse gabber en concréte hip hop.

KERM presenteert een live show van de Nieuw-Zeelandse Joe Meek from outer space: KRAUS. Afgelopen jaar bracht KERM een briljante tape uit van de man. De tape is vintage KRAUS — scherpe fuzz gitaar, versleten tape-effecten en synth weirdness gegoten in een brute tapecollage. Ze klinkt als een soundtrack voor een vergeten existentiële sci-fi film waarin aliens gemaakt zijn uit strandballen en plasticine, en waarin ruimtevaarders te grote latexpakken, te lang haar en vuile baarden dragen.

Social Harmony is een niet-academisch researchuniversum naar beeld, geometrie en kleur, gedreven door een liefde voor de imperfectie van RGB-kleuren, VHS- en cassette-gruis en exotica uit vervlogen tijden waarin melancholie nog een goede zaak was. Als platform pur sang zet het tentoonstellingen op, brengt het tapes uit, maakt videowerk en problematiseert met de vingers in de neus beeld, muziek, installatie, auteur- en curatorschap.

Social Harmony presenteert een nieuwe totaalbeleving en tape uit de koker van David Edren, Antwerpse modulaire synth-grootmeester en Laurie Spiegel-adept. In de broeikast van In de Ruimte zal Edren met synthetische gamelan de grenzen van exotica herkneden tot een breinsmeltende ervaring.

EURO2000 is een van de vele takken naast het Eerste Verdiep, Transport en de Biënnale van België van Sam Gunst’s grafisch experiment dat uitloopt in zines, tentoonstellingen en een label. Hij delft diep in het onderbewuste collectieve geheugen van het ‘foute’ en trekt dat conscientieus door in typografie, beeldkeuzes en een fascinatie voor jaren 90tig iconografie en johnny-auto’s.

Op het feest op gang te trekken, zet EURO2000 Pulsagari op het podium. Donkere neo-acid uit een decennium waarin een b-versie van Godzilla de knoppen beroert van gemuteerde TB 303’s en drumcomputers.

het STROOMcollectief begon als free form internet radio om al gauw het referentiepunt te worden voor all things coldwave, synthwave en pseudo-exotica uit de vergeten hoeken van de muziekgeschiedenis. Als label scoorden ze hoge toppen met heruitgaves van de soundtrack van Jan Zonder Vrees, Jan Van Den Broecke en Cybe.

Ze presenteren een tentoonstelling van het Letse NSRD-collectief. NSRD is een Lets letterwoord dat vrij vertaald “The Workshop for the Restoration of Unfelt Feelings” betekent. Het verzamelde een collectief kunstenaars en muzikanten rond Juris Boiko en Hardijs Ledins. Ze golden in de jaren 80 als een subversief avant-garde collectief waarin performance, minimale coldwave en zines samenkwamen in dadaeske totaalhappenings waarmee de communistische autoriteiten weinig opgezet mee waren. De LP verzamelt een selectie van tracks, de expo toont een krachtige en verrassend inzicht in de Letse underground uit de jaren 80.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: