nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
21 Aug 16 20:00 |

DRUUM (bxl)

Endrhymes Riddles

Razen (be)
Asmus Tietchens (de)

#releaseshow

Tickets: 8

address: Hopstraat 63, 1000 Brussels
curfew: 23:00!!!

LP presentation of Endrhymes, the raw dystopian minimalist masterpiece by Razen. Special guest: electronica legend Asmus Tietchens.

Dit voorjaar gooide Razen de indrukwekkende LP Endryhmes de wereld in, waarop de sustained tone van hun vorige releases verdampte in hardcore melodisch minimalisme en dystopische, rauwe deep listening.

De plaat toont Razen als een collectief meestermuzikanten die onverschrokken vervellen. Zowel op plaat als live komt Razen steeds scherper en intenser uit de hoek. Afgelopen jaar stonden ze even on hiatus, maar ze zijn terug en zullen u onderdompelen in hun Endrhymes.


Asmus Tietchens noemt zichzelf zijn eigen toonmeester, een vergeten beroep waarin vakmannen de ideeën van hoogdravende avant-garde academici materialiseerden in de baanbrekende muziek die we nu kennen.

Tietchens werd omarmd door de Kosmiese Muzik- en industrial-scene omwille van zijn baanbrekende elektronica uit de jaren 60. Hij werkte samen met niet de minsten: o.m. Dieter Moebius en Thomas Köner. Sinds de jaren 80 exploreerde hij een eigen visie op Absolute Muziek. Hij creëert daartoe hardcore abstracte avant-garde-elektronicawaarin texturaliteit, stilte en elektro-akoestiek de bovenhand namen op geautomatiseerde melodie en ritme.

Tietchens is een alive and kicking elektronicalegende, een diy’er zonder weerga die nog niets van zijn vitaliteit verloor.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: