nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
04 May 18 20:30 |

TramZwart (Ghent)

Uncanny Valley (day 2)

Black Pus (us)
+ tba

Tickets: 10

3-5 May 2018
Icw Vooruit, Gouvernement & Life Fast Day Young
Venues: Gouvernement, Vooruit Balzaal & TramZwart.

All info on the festival here.

CELEBRATING THE OPEN MARRIAGE BETWEEN UNDERGROUND MUSIC & VISUAL ART

Centrale gast voor deze tweede editie van Uncanny Vallley is het legendarische Lightning Bolt, het avant-punk duo van Brian Chippendale en Brian Gibson.

Sinds hun ontstaan eind jaren ‘90 berucht en geprezen omwille van hun koppige DIY-attitude, onvoorspelbaar trashy performances en unieke brand van chaotische noise-punk. Veteranen van de onafhankelijke warehouse scene in Portland en inspiratie voor ontelbare bands (No Age! Part Chimp! NAH!) voor wie volume en weirdness hand in hand gaan.

Maar naast muziek verkennen beide leden van Lightning Bolt ook andere bizarre werelden. Gibson maakte naam als als game developer met het psychedelische Thumper en Brian Chippendale maakte met ‘Ninja’, ‘Maggots’ en ‘Puke Force’ een reeks gevierde surrealistische graphic novels, die zonder blozen naast het werk van grootheden als Victor Moscoso of Gary Panter kunnen staan. Ook alle Lightning Bolt covers zijn Brian Chippendale originals.

Tijdens Uncanny Valley trakteren we je op exclusieve shows van Lightning Bolt en Brian Chippendales soloproject Black Pus. We nodigen ook een trosje artiesten en organisaties uit die dezelfde energie, DIY-attitude en tegendraadsheid uitdragen. Zo werken we onder andere samen met lokale concert organisatoren Kraak, Live Fast, Die Young en art space Gouvernement.

Bij die laatsten zal er een expo van Chippendales grafisch werk zijn. Daarnaast is er in Vooruit zelf een gaming workshop met Brian Gibson, een panel talk met Lightning Bolt en een resem andere gasten. Op de laatste dag nodigen we heel wat labels en artiesten uit op een kleine zine- en platenbeurs.

Black Pus
Black Pus is het project van Brian Chippendale, drummer van het noiserockduo Lightning Bolt. Halverwege de jaren 2000 begon hij solo simpele homemade cd-r’s op t nemen. Ondertussen brengt hij volwaardige platen uit op Thrill Jockey, maar ook op zijn recenter werk blijven zijn eigenzinnige koppigheid en hoge DIY-gehalte sterk aanwezig.

Met een oscillator creƫert hij gigantische bastonen die hij vervolgens door een arsenaal pedalen jaagt. Zijn furieuze drumstijl is instant herkenbaar aan de loops en de strakke mokerslagen.

Drowned in Sound: “the dude is an incredible drummer: equal parts free jazz and hardcore, loose, intuitive and hard-hitting in all the best ways”

 

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: