nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
20 Oct 17 20:30 |

De Koer (ghent)

De Koer & KRAAK present

Köhn (be)
Matthieu Serruys (be)

Tickets: € 5

Where: Meibloemstraat 86, Gent

A double electronic bill celebrating a stand out glocalized legend and an upcoming talent.

Voor Köhn — het alter ego van Ed Nolbed, dat op zich weer een alter ego is van Jürgen De Blonde — is elektronische muziek een wonderlijke speelplein waarin glitch, idm, shoe gaze, hypnagogic pop, improv, synth muziek, field recordings en kraut haasje-over spelen. Dat bewijst hij op zijn 7de album — Kreis Plön (KRAAK, 2017), een plaat die 20 jaar zoeken documenteert. Het album vermengt toekomst en verleden, deconstructie en constructie, rouw en feest, noise en vrede.

Mathieu Serruys herintroduceert Romantiek in elektronische avant-garde. Waar het laatste ontstond als non-kunst, waarin formeel experiment en deconstructie hoogtij vierden, grijpt Serruys de verwezenlijkingen van het modernisme aan om menselijkheid en melancholie te injecteren in 2017.
Zijn debuut On Germaine Dulanc (B.A.A.D.M., 2014) laat een lap elektronische compositie horen, waarin de serendipiteit van tape-machines en onbetrouwbare analoge synths zowel Romantische fuga’s als 60ties tapecollage en geluidssynthese herdenken.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: