nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
25 Mar 17 20:00 |

In de Ruimte (ghent)

De Biënnale van België

Afework Nigussie (et)
Carrageenan (fr)
McCloud Zicmuse (us)
+ Expo: After Howl / Atelier Pica Pica / Jolijn Baeckelandt / Jo Caimo /  Kasper Devos / Catharina Dhaen /  Dieter Durinck / Xavier Mary / Mathias Mu / Mathias Prenen / Amina Saâdi / Yannick Val Gesto

Tickets:

I.c.w. Het Eerste Verdiep.
Full programme

Sam Gunst is naast de bezieler van het grafische platform Het 1ste Verdiep, labelbaas achter EURO2000, ook de breinverruimende en vrijzinnige curator achter de Biënnale van België. Deze tentoonstelling brengt 8 kunstenaars samen een nieuwe beloftevolle generatie off-stream kunstenaars vormen. Sam Gunst nodigde KRAAK uit om een muziekprogramma samen te stellen om de vernissage krachtdadig te injecteren.

Afework Nigussie (et)
Afework Nigussie is een multi-getalenteerde muzikant uit Gondar, Noord-Ethiopië. Enerzijds grossiert hij in neo-disco in de fijnste Ethopique-traditie. Op de Biennale brengt hij een solo-show, waarin hij de ‘Azgari’ verpersoonlijkt. Een Ethiopische bard die de vrijheid van meningsuiting verbeeldt in provocerende, humoristische en geimproviseerde verzen. Daarnaast werkt Afework vaak samen met de Ethio-punkers The Ex.

Carrageenan (fr)
De betere harde dystopische technoise uit de koker van de in Brussel gedomiciliëerde franse undergroundster Matthieu Levet. Hij speelt samen met die andere undergroundster TG in Pizza Noise Maffia.

McCloud Zicmuse (us) is Brussel haar meest enthousiaste en dandyeske kunstenaar, liedjessmid, instrumentenbouwer en verzamelaar van Belgische Volksmuziek. Als Le Ton Mitié maakt lo-fi indieliedjes, onder zijn geboortenaam onderzoekt hij de mogelijkheden van upcycling muziekinstrumenten en bizarre toonaarden. Zwaar aan te raden: the Well-Tuned Laeniaen tape op Shelter Press.


De Biënnale full program:
→ 25.03 — 02.04 (11:00 — 18:00): EXPO
→ 26.03 — ARTCINEMA OFFoff
HENRI STORCK, Op Den Boorden van de Kamera, 10’, 1932, 16mm, zw/w, sil.
PHILIPPE VAN SNIK, Richtingen, 16’, 1978, 8mm naar video.
PETER DOWNSBROUGH, AND, 2’39, 2014, digitaal, zw/w.
WIM CATRYSSE, MSR, 14’, 2012, digitaal.
BENJAMIN VERHOEVEN, Somebody was trying to kill somebody else, 6’, 2014, digitaal.
ANOUK DE CLERCK, Atlas, 6’, 2016, 16mm, zw/w.
+ PERFORMANCE 40’ (Forty Minutes): ALEXANDER VERKENS (video) & FILIP GHEYSEN (live music)
+ EXPO (27.03 — 29.03)
→  29.03 — ARTCINEMA OFFoff
BORIS LEHMAN
→ 31.03 — EXPO
→ 01.04 — THE END (WITH KERM)
RAZEN, REGIS TURNER, WEIRD DUST, ORPHAN FAIRYTALE,  ZOOT RUFSKI & COSMO KNEX

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: