nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
03 Nov 16 15:00 |

Miry concertzaal

Masterclass “My circle of friends in electronic music”

Tom Buckner (us)

Tickets: Free

Where: Biezekapelstraat 9, 9000 Gent

De masterclass (presentatie en workshop) is gratis toegankelijk voor publiek.
Actieve deelname aan de masterclass is voorbehouden aan de zangstudenten van Conservatorium Gent, in aanwezigheid van publiek.

Schedule
15:00 Presentatie rond hedendaagse zang & de componisten David Wessel, Annea Lockwood, Robert Ashley, Alvin Lucier, Tom Hamilton en Earl Howard
16:30 Workshop met zangstudenten van het Conservatorium Gent
18:00 Einde

Conservatorium / School of Arts Gent i.s.m. KRAAK present:

Al veertig jaar lang wijdt Thomas Buckner zich aan de wereld van nieuwe en geïmproviseerde muziek. Hij studeerde bij de legendarische Metropolitan Opera bariton Martial Singher, maar breidde zijn klassieke opleiding uit door zich te verdiepen in een breed spectrum van experimentele muziek. Hij is een expert in het oeuvre van Robert Ashley, zo werkte hij mee aan de opera’s Concrete (2008, Lovely), Now Eleanor’s Idea en Celestial Excursions, samen met diens zoon Sam Ashley, Joan La Barbara en pianist ‘Blue’ Gene Tyranny.

Buckner geeft naar aanleiding van het concert op 4 november in Logos een masterclass over David Wessel, Annea Lockwood, Robert Ashley, Alvin Lucier, Tom Hamilton en Earl Howard. Daarnaast presenteert hij een live performance van Alvin Lucier’s Music for baritone and slow sweep pure wave oscillators en geeft hij een workshop voor de zangstudenten van het Koninklijk Conservatorium Gent.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: