nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
07 Oct 16 21:30 |

De Studio (a’pen)

The World of Shells / Yaqaza record release party

Sea Urchin (eg/it/de)
Typhonian Highlife (us)
+ DJ Lieven Martens Moana

#releaseshow

Tickets: € 8 vvk / 10 adk

Buy tickets here
Where? here
Attend Facebook

Sea Urchin and Typhonian Highlife present their new records on a mindblowing and brain stretching release event. Alien lectures, underwater sculptures and martial arts choreographies will be setting the mood.

Sea Urchin is het Berlijnse geesteskind van de Italiaanse Francesco Cavaliere en de Egyptische-Oostenrijkse Leila Hassan. Ze lopen al even rond in de underground, en brachten in 2012 een 7” uit op D.A.S., in 2014 een tape bij Stenze Quo. Cavaliere gooide onlangs hoge ogen met 2 solo-LP’s op Hundebiss.

Ze debuteren op KRAAK met Yaqaza, een virtual reality-labyrint waarin je als een slaapwandelaar ronddwaalt, steeds nieuwe deuren vindt, ze openduwt en van het ene naar het andere tableaux vivant glijdt.


Tymphonian Highlife
Spencer Clark is de ultieme shapeshifter, een trickster die muteert tussen een sci-fi held, een mystieke goeroe en een speculatief visionair. Als Typhonian Highlife adopteert hij 80ties elektronica om een maniëristische traditie opnieuw in het leven te roepen. Hij projecteert visioenen van de mogelijke toekomsten en van speculatieve verledens. Hij verbeeldt een nieuwe visie op de mensheid, als mystiek onderwaterwezen die zich betekenis schept dankzij een prozaisch mysticisme waarin de afval van laat 20ste en vroeg 21ste eeuwse massaentertainment verhoffen wordt tot tokens. Zijn nieuwste plaat, uit op KRAAK, is een zee van herinneringen, waarin dit wezen zijn weg zoekt doorheen fantasieën, vhs-deliria en 19de eeuwse symbolistische landschapskunst.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: