nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
24 Jun 16 22:00 |

Bijlokesite / Hortatuin

Graduation Exhibition Opening

Calhau! (pt)
Colombey (fr)
Oscar Wyers (nl)
Lieven Martens Moana & Joris De Rycke (be)
DJ Kerm (be)

Tickets: free

Schedule:
22:00 Lieven Martens Moana & Joris De Rycke
23:00 Calhau!
23:45 Colombey
0:30 Oscar Wyers
1:15 > 3:00 DJ KERM

In collab with KASK & Conservatorium / School of Arts

Zoals u misschien als wist, is KRAAK te gast binnen het residentieprogramma van KASK & Conservatorium / School of Arts. Elk jaar tonen hun master studenten hun eindwerken op de Graduation Exhibition, een exuberante oase van talent en veelbelovend werk.

Dit jaar versterken we onze banden met met onze gastheren, en brouwen een feestje om de tentoonstellingen feestelijk te openen.
Calhau!
Ergens diep in de Portugese underground creëert Calhau! een absurd universum waarin angstdromen, rurale katholieke mystiek en surrealistische spiritualiteit een hoofdrol spelen. Performance, film en muziek vormen één melancholisch en wreed heelal. Het duo is geworteld in een Romaans mysticisme waarin alchemie de zwarte hand probeert te toe te passen om de dolgedraaide 21ste eeuws te bezweren. Ze klinken als een upgedate versie van Ghédalia Tazartes en Throbbing Gristle, maar evengoed vaagweg als de tapecollages en harde elektronica waar ze bij PAN wild van zijn.
Calhau! staat vooral op hun eigen eiland, waar het oude Europa verdwijnt in de zee.


Oscar Wyers
Oscar Wyers is een naar Gent uitgeweken Nederlander die ook bekend is als Teleport Without Error en Thaumaturgist. Naast zijn eigen projecten brengt hij experimentele muziek van anderen uit op zijn label Oggy Records. Zijn eigen muziek klinkt als vintage acid house à la Ceephax Acid Crew en andere elektronicacoryfeeën uit vroegere tijden. Dwingende repetitieve ritmes gaan hand in hand met minimalistische, zweverige melodieën; een permanente staat van hypnose is wat u te wachten staat.

 


Colombey
Colombey, AKA TG Gondard, maakt Franse synth-pop onder de naam van zijn geboortedorp, een gehucht in de Elzas dat de volle 650 inwoners telt. Gondard speelt met de Franse muzikale traditie door een geheel eigen sound te creeëren binnen het synth-pop genre: prutserige, simpele casiogeluiden met troosteloze, overstuurde vocalen vervangen de kitscherige groteske producties die menig Fransman onvoorwaardelijk gelukkig maakt. Een verzameling van desolate parels kwam onlangs uit bij Pouet! Schallplatten.

Joris de Rycke & Lieven martens moana
Live radiouitzending / performatieve dj-set

DJ Kerm

Sterkhouder binnen de Gentse cassette underground. Mixt brakke acid, hair metal en geluidscollages los uit de pols.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: