nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
04 Jun 16 20:30 |

019 (ghent)

Ǐvơren
 Ʈǿren
 On 
Yung 
Sheikhs

Guttersnipe (uk)
Kosmokrator (us)
Tsembla (fi)
Danielle Martini (it)

#yungsheikhs

Tickets: € 8

Where: Dok Noord 5L, 9000 Gent

Schedule
19:30: Doors
20:00: Daniele Martini
20:45: Kosmokrator
21:30: Guttersnipe
22:15: Tsembla

Ǐvơren
 Ʈǿren ontstond in de onderbuik van In de Ruimte. Het is een platform dat zonder veel complexen dans, lichaamsonderzoek, kunst, poëzie en meditatie tot hogere kunst verheft. Het immer uitbreidende brein achter Ǐvơren
 Ʈǿren begeesterde deze editie van de beruchte Yung Sheikhs-serie.

Voor Guttersnipe opdook afgelopen jaar was harsh noiserock een genre dat we ooit moedwillig vergaten. De reden: te grote beesterijen in afgelegen kelders en schrale bars met lauw bier en slechte drugs. En vooral te veel mediocre noiseacts.

Guttersnipe was echter dé revelatie op KRAAK festival 2016 met hun beenharde feedback, far out improv drums en schreeuwlelijke stemmen. Riep er iemand Harry Pussy is dead?Vorig jaar verzeilde de vuile debuuttape van het Gentse Kosmokrator (be) op het KRAAKkantoor. Het logo liet het ergste vermoeden, maar hun loeiharde occulte black metal herdacht de clichés die het genre morsdood maakten.

Kosmokrator klinkt als Urfaust, Alkerdeel, vroege Rotting Christ met een scheut Parabellum. Ze stelden met de vingers in de neus de essentie van black metal scherp. Sublieme beerputproductie, sloppy stofzuigerriffs, en vocals die je klein nichtje in haar bed laten pissen. We teisteren met de tape, en sardonische grijns, drie maand onze arme stagiairs en huiskat. Hierbij onze oprechte excuses.

Ondertussen pikte Ván records de tape op en schreven zo met de re-release één van de betere Belgische debuten op hun conto.


Tsembla (fi) is de Finse Marja Johansson, en klinkt finser dan fins. Exotische samples, out-sider elektronica, die doorheen microcomposities elke variatie van gekleurde naïviteit uitademen. Poppy melodiën meanderen in en uit het geloof in kabouters, trollen en feeën. Haar laatste twee albums (New Images Ltd) zijn een wereld waarin verliefde melancholie en zomerse folk haasje over spelen.


Daniele Martini (it) is een reductionistische saxofonist, bedreven opzoeken van de grenzen van zijn instrument. Al dan niet met elektronica friemelt hij graag boven- en ondertoondrones uit zijn koperinstrument. Speelde samen met groten als Nate Wooley, Mark Sanders, Fred Lonberg-Holm en Chris Corsano.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: