nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
01 Apr 16 20:30 |

Les Ateliers Claus

Beyond the act of Desenrascar

Calhau! (pt)
Filipe Felizardo (pt)
Iguanas (pt)
Rawforest (pt)

Tickets: € 8

A Portugese underground bill, presenting the new record of Porto’s most promising duo Calhau!

Portugal is een exotisch land dat het eind van Europa markeert. Noord-Europeanen kennen het vooral als goedkoop vakantieland en verwarren het wel eens met de grote brok Spaanse cultuur dat Portugal afscheidt van de rest van Europa. Portugese muziek wordt voor het gemakshalve gereduceerd tot lokale tradities — de bekende fado. Sinds de jaren 80 is echter een levendige experimentele en avant-garde scene, deze avond toont waar het om draait.

Calhau voelt aan zoals het Portugees: bekend en onconventioneel exotisch, hermetisch en poëtisch. Het duo is een absolute parel binnen de undergroundscene in Porto, en excelleren in het vermengen van subtiele elektronica met mystieke vocale uitingen. Met hun nieuw album Ú bevestigen de twee beeldende kunstenaars hun status als meest getalenteerde band van de Portugese Avant-Garde.


Iguanas zijn één van de sterkhouders van het beruchte Cafetra Records (zie ook Putas Bededas). In 2008 zou hun muziek als hypnagoge vaporwave beschreven kunnen worden, vandaag past eerder het etiket als ongecompliceerde dubbed out casiogekte; voer voor ervaren stoners.


Felipe Filizardo is geboren in Lissabon en woont er met zijn kat. Hij is zowel muzikant als beeldend kunstenaar: zo focust hij op composities voor solo elektrische gitaar, het tekenen en schrijven van comics en is hij tevens actief in de installatie- en landschapskunst. Na de release van “Guitar Soli for the Moa and the Frog” op Clean Feed Records raakte hij verwikkeld in een relatie met three:four records, een heugelijke gebeurtenis. Filizardo werkt eveneens occasioneel samen met Norberto Lobo, David Maranha’s Ensemble, en Margarida Garcia.


Rawforest is een Google Islands-native, tussen .png-palmbomen en cyber aquariums. Ze is een landschapsreiziger en een hyperlinktoerist die haar weg zoekt doorheen verre wereld. Sinds kort leeft ze in Google Vallei, en slaapt ze tussen de wolken, terwijl ze Googlearbeiders observeert die informatie-overloads verwerken.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: