nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
10 Apr 16 20:00 |

Q-O2

A Gathering of Transmedial Publishers

Graham Lambkin (us)
Hour House (au)
Astor (au)

Tickets: 10

Q-O2, Editions Abscondita & KRAAK present a gathering of transmedial Publishers.

Zondagen zijn perfecte dagen om muziek op de juiste wijze te savoureren. Niet zelden manifesteert zich een trage vaagheid, die tastbaar wordt als zoet-melancholische existentiële leegte—of poëzie, zo u wilt. Samen met Editions Abscondita, een label dat doelbewust de curatorsrol opneemt, vullen we deze leegte.

Deze zondagavond presenteert Penultimate Press, Mark Harwoods publicatieplatform, uitgeverij of een platenlabel — hoe je wilt, in 2016 wordt niet moeilijk gedaan over welk medium nu precies bij welke kunsttak hoort — dat sinds haar ontstaan de wereld verblijdt met uitgaves van uitmuntende poezie, noise, geluidscollage, beeldende kunst en avant-garde.

Graham Lambkin was ooit deel van het legendarische The Shadow Ring en bestiert het label Kye. Als beeldend kunstenaar, poeet en muzikant releaste hij een schier indrukwekkende soloplaten en publicaties waarop hij zich uit als neo-romantische geest. Zijn werk is een verbeelding van een eigentijds dadaïsme, en toont de schoonheid van het banale bloot — oftewel op de poëzie van het dagdagelijkse.


Astor is Mark Harwood. Bezig baasje, gekend om zijn uitstekende muzieksmaak en intense blik. Lijmt zonder veel moeite field recordings opgenomen in de krochten van urbaan niemandsland, kitscherige geluidssynthese en noise aan elkaar. Ook noties over performance en concert durft hij zonder veel schroom door elkaar te halen.


Hour House schetst in hun muziek een ongrijpbare wereld, die vaagweg refereert naar Tarkovski’s meesterwerk Solyaris. Hun geweldige debuut is een brok geluid dat in een permanente staat van transformatie bevindt. Lappen fieldrecording, spaarse elektronica en afwezige liedjes meanderen associatief elkaar.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: