nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
15 Sep 15 20:00 |

Het Bos

Australian Open II

Blank Realm (au)
Cured Pink (au)
Kitchen’s Floor (au)
Tarcar (au)
+ DJ Spencer ‘Monopoly Child’ Clark

Tickets: 10

Where: Ankerrui 5-7, A'pen

Schedule:
20:30 Tar Car
21:15 Kitchen's Floor
22:00 Cured Pink
23.00 Blank Realm

Mocht een far out wetenschapper een onderzoek plegen naar het wereldwijde netwerk van underground muziek, laten we dan aannemen dat hij daartoe een gat los door de aarde zou boren, ongeveer ter hoogte van Het Bos. Naar alle waarschijnlijkheid komt hij dan uit in het epicentrum van de Australische Underground, Brisbane, net naast de toog van het repetitiehuis, label en concertplek Real Bad Music.

Australië heeft sinds de jaren 80 een bloeiende, maar zeer obscure undergroundscene — denk aan Slugfuckers, Mad Nanna, Skyneedle, ... Echter quasi onmogelijk om de bands live te zien. Hoewel… Australian Open II graaft in Australische kraakpanden en bespaart jullie een vliegtuigticket.

Blank Realm zijn een familiebedrijfje (2 broers en zus, plus attaché) dat ergens tussenin Kurt Vile en Real Estate hangt.  Met naam en toenaam: zonnige eightiespop, licht uit de haak door een iets te hevige zonnesteek — het gat in de ozonlaag, weet je nog? De band staat met één voet in de ondergrond van Brisbane, en evolueerden van trashy noiserock naar een gesmeerde liedjesmachine waarvoor het woord ‘oorworm’ lijkt bedacht te zijn. Brachten LP’s uit op o.m. Not Not Fun en Digitalis, en gooien hun nieuwste ‘Illegals in Heaven’ uit op Bedroom sucks.

Een gemuteerde Jah Wobble-vibe, veel te scherpe post-punk gitaren, een bas die meer uiteenvalt dan groovet, flarden half ineengeflanste elektronica, en een sound die een half kraakpand voorbij de fantastische Slugfuckers ligt… welkom in het universum van Andrew McLellan a.k.a Cured Pink. McLellan brengt zijn nieuwe band, mee met leden van het fantastische Sky Needle, Clever en The Deadnotes. Hun nieuwe plaat, met de treffende titel as a four piece band komt uit op het uitstekende R.I.P. Society.

Kitchen’s Floor aka Matt Kennedy grossiert in kapotte gitaarliedjes waarvan er perfect vijf passen op een singletje, liefst verpakt luizig artwork. Kortom, een stevige Siltbreeze-vibe — u hoort flarden Pink Reason en het fantastische Mad Nanna. Een visionaire gek noemde Kitchen’s Floor de meest talenteerde in de Australische ondergrond. Kennedy’s discografie telt ondertussen talloze releases op o.a — jawel — Siltbreeze, Bedroom Sucks and R.I.P. Society.


Tarcar zijn de in Melbourne gevestigde Carla Dal Forno en Tarquin Manek. Op Mince Glace (2014), hun debuut op Blackest Ever Black (Cut Hands, Lustmord,...) bewandelen ze het het pad tussen noise, drone en dub. Een album dat zich niks aantrekt van genre noch stijl.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: