nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
20 May 15 20:30 |

019

Holiday Island VI

Calhau! (pt)
Chris Rainier (au)
Èlg (fr)

Tickets: € 7

Where: Dok Noord, Ghent

Timing:
20:30 Chris Rainier
21:30 Èlg
22:30 Calhau!

Thanks to: 019

Holiday Island en KRAAK presents the deep exploration of the Archipel of Holiday

Calhau! (pt)
U begrijpt dat we iets hebben met Portugal: de mensen zijn er lief, het bier is goedkoop en er wordt fantastische muziek gemaakt. Het isolement filtert alle pretentie weg, maar maakt Portugese muziek des te radikaler — er lijkt toch niemand te luisteren naar the ass of europe. En dus maken we er soms onze missie van Portugal in dit beregende kleiland zo hard mogelijk te promoten.
Calhau! is een Porto-based duo dat harde, spaarse elektronica maakt, met groteske doch onderkoelde zang. Mochten Throbbing Gristle jammen met Ghédalia Tazartes, mythologisch, donker en poetisch.


Chris Rainier (au)
Australiers hebben iets met Pacifiek Arcadia, zo ook de Australische gitarist Chris Rainier. Hij dropt Hawaiiaanse lapsteel in een bad van microtonaliteit, de erfenis van Harry Partch en subtiele analoge elektronica.


Èlg (fr)
Deze in Brusselse verdwaalde en van god losse Parijzenaar is een eenzame kunstmaan ter hoogte van Robert Ashley, Serge Gainsbourg en Throbbing Gristle. Outsider popmuziek die drijft op stilistisch en esthetisch experiment, waarin El-G moeiteloos ontroerende chanson, vokale waanzin en kapotte industrial bemeestert.
Laurent Girard tekende alvast met zijn nieuwe single Triste Zoo (Lexi Disque) voor song van het jaar.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: