nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
03 Dec 14 20:00 |

Cinema OFFoff

A Tribute to Robert Ashley — films

Cause & Effect (John Sanborn)
The Bottleman (George Manupelli)
Housed (George Manupelli)

Tickets: € 6,50 / € 4 (reductie)

I.s.m. Cinema OFFoff

A film evening with films in which Robert Ashley was involved.

John Sanborn is een experimentele video maker die het tv- en videomedium expliciet exploreert. Hij werkte samen met o.a. componist Kyle Gann, maar evengoed regisseerde hij videoclips voor Philip Glass, Tangerine Dream, Grace Jones, of reclamespots voor Nintendo, Sony of Disney.

In de video Cause & Effect (1988) figureert Robert Ashley naast Julia Heyward in een dynamische mix van dans, performance en special effects.

George Manupelli is een invloedrijke experimentele filmmaker, beeldend kunstenaar en curator. Hij richtte in 1963 het invloedrijke Ann Arbor Film Festival op, en was professor in film op verschillende gerenommeerde Amerikaanse universiteiten.

Zijn meest beruchte werkstuk is de cult avant-garde filmtrilogie Dr. Chicago, waarin flamboyante personages gespeeld werden door o.m. Alvin Lucier, Mary Ashley, en Robert Ashley zelf. Voor deze trilogie werd Manupelli bekroond in 2007 met de Avant Garde Masters Award.

In 1960 maakte hij de experimentele kortfilms Housing en The Bottleman, waarvoor Robert Ashley de muziek schreef en realiseerde. The Bottleman toont verschillende episodes, en mogelijke eindes in het leven van een zwervende flessenman.

Ashley en Manupelli waren voorheen kamergenoten, en maakten beiden deel uit van de ONCE group – een collectief van kunstenaars als Gordon Mumma, Behrman, Roger Reynolds e.m, dat het gelijknamige festival oprichtte, en een radicale visie op kunst en de presentatie ervan ontwikkelden.

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: