nlen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van:
26 Apr 14 15:00 |

Air Antwerpen

Ruderalia

Vibracathedral Orchestra (uk)
WR Ravenveer (be)
Huur Is Duur (be)
Nathalie Forget (fr)
Astral Social Club (uk)
Joris De Rycke (be) & Diane Rabreau (fr)
Blaastaal (be)

Tickets: free

Schedule

KRAAK & Air Antwerpen present Air River Bar. Starts early, 15:00!

‘Ruderaal’ is een term uit de biologie, en wordt gebruikt om terreinen te omschrijven die door menselijke verstoring worden gekenmerkt. Voorbeelden: haven- en industriegebieden, spoorwegbermen en bouwwerven. Vaak vervuild, onduidelijk en onleefbaar. Air Antwerpen lijkt letterlijk de laatste poortwachter te zijn, op de grens tussen de beschaving en het Ruderale. Beschouw dit Ruderalia-festival gerust als een in-situ totaalinstallatie, waarin muziek en beeldende kunst elkaar complexloos vervuilen.

Vibracathedral Orchestra (uk) zijn het enige echte antwoord op de leegte die de Velvet Underground achterliet. Dit zeskoppige gezelschap, met klinkende namen als Bridget Hayden, Neil Campbell, Herb Diamante, Mik Flower, Alan Davenport en Julian Bradley jamt sinds de jaren 90 een potje transcendentale, free rock bijeen die vrijelijk plukt uit improv, drone en oosterse raga. Sinds kort weer in hun originele bezetting.


Nathalie Forget (fr) is musico-filosoof, beeldend kunstenaar en meester op de Ondes martenot – een van de oudste elektronische instrumenten. Naast uitvoerster van composities van Bernard Parmegiani, Edgar Varése, Olivier Messiaen is ze actief in verschillende improvisatiecombo’s. Haar solowerk is een continue exploratie van het Utopische, waarvoor ze Ondes Martenot combineert met fotografie, performance en installatiekunst.

 


WR Ravenveer (be) denkt, eet en ruikt modulaire synth. Vrees ettelijke uren deep down synthexploraties, op maat van de voor de gelegenheid voorziene Noisebar – een Ruderale update van een loungebar.

 


Wietske van Gils en Christophe Piette maken als Huur is Duur (be) naïeve, akoestische gevonden-voorwerpenimprov. Stilte is een deugd, de natuur is helder en elk voorwerp draagt leven in zich.

 


Neil Campbells’ Astral Social Club (uk) klinkt als techno op verkeerde drugs. Noiseloops, out of sync beats, fucked up elektronica. Kortom, de betere psychedelische terringherrie.

 


Bert Lezy en Mik Prims’ collage- en radiovehikel Blaastaal (be) voorziet Air Antwerpen van de menselijke verstoring een maagdelijk gebied als de Ether nodig heeft.

 


De beeldende kunstenaars Joris De Rycke (be) & Diane Rabreau (fr) delen een fascinatie voor de natuur en haar aberraties. Ze presenteren een zogenaamd ‘Studiebureau voor Achtergebleven zaken’. Een installatie die het Ruderale documenteert en een redactie voert op de artefacten die ze vonden in het havengebied rondom Air Antwerpen.

 

Ontvang onze nieuwsbrief:

Met steun van: