Nederlands | English | Winkelwagentje (0) €0.00

Events

AUSTRALIAN OPEN II

Blank Realm (AU)
Cured Pink (AU)
Kitchen’s Floor (AU)
Tarcar (AU)

dinsdag 15 september 2015

Het Bos Ankerrui 5-7


i.s.m. Oorstof & Het Bos

BLANK REALM
De uit Brisbane afkomstige band Blank Realm bestaat uit 2 broers en zus Daniel, Luke en Sarah Spencer en Luke Walsh. Gekend voor hun energieke live performances en grensverleggende toch gemakkelijk te verteren platen brachten ze vinyl uit op onder meer Not Not Fun en Digitalis. Met meer dan 200 live concerten stonden ze samen met onder andere Kurt Vile, Wild Flag, Zola Jesus, Sun Araw, Jandek en Damo Susuki op de affiche. In september komt hun nieuwe album Illegals in Heaven uit, een nieuw hoofdstuk in de Australische underground om naar uit te kijken.
http://blankrealm.com/

CURED PINK
Het komt met een gemuteerde Jah Wobble vibe die snel doet denken aan Australië’s meest gekende group in de underground ooit, Slugfuckers. Ooit het solo project van Andrew McLellan, ook uit het Brisbane nest, heeft Cured Pink zijn bezetting uitgebreid met ondermeer Glen Schenau (Per Purpose, Sky Needle) Mitchel Perkins (Per Purpose, Clever) en Stuart Busby (the Deadnotes, Threads). Als vierkoppige band brengen ze dit jaar een nieuwe lp uit op RIP Society. Met de steun van the Australian Council, its arts funding and advisory body

http://www.curedpink.com/

KITCHEN’S FLOOR
Ontstaan in 2007 door de, jawel, uit Brisbane afkomstige, Matt Kennedy. Kitchen’s Floor genereerde bekendheid door releases op Siltbreeze, Bedroom Suck en RIP Society. Zijn nieuwe release Battle of Brisbane staat gepland voor eind 2015. Naast Blank Realm en Cured Pink wordt deze jongeman meer dan eens genoemd als belangrijkste uithangbord van de Australische underground van het laatste decennium.
http://kitchensfloor.bandcamp.com/

TARCAR
Tarcar is het in Melbourne gevestigde duo bestaand uit Carla Dal Forno en Tarquin Manek. O Mince Glace (2014), hun debuut op Blackest Ever Black (Cut Hands, Lustmord,...) bewandelen ze het het pad tussen noise, drone, dub en wat nog. Een album dat zich niks aantrekt van genre noch stijl. Momenteel werkt de band aan een nieuwe release op BEB
http://blackesteverblack.com/artists/tarcar-2/

KRAAK @ incubate

Camargue (be)
Bow Aether Group (be)
Afghan Gold (be)
Köhn (be)

vrijdag 18 september 2015

NS16


More info soon

Pauline Oliveros

To Valerie Solanas and Marilyn Monroe in Recognition of their Desperation (film by Pauline Boudry & Renate Lorenz)
+ workshop & lecture by Pauline Oliveros

vrijdag 9 oktober 2015

Beursschouwburg


I.c.w. QO-2 & Aifoon

More info soon

Yung Sheikhs @ La Carotte

Tom White (uk)
Red Brut (nl)

zondag 11 oktober 2015

La Carotte

| € 5

Outside the Mahillon Principle

Werner Durand (de)
Kristof Lauwers (be)
+ more tba

zondag 18 oktober 2015

019


More info soon

BRAUBLFF (Materie und Laut) 4

Arf Arf (au)
Antoine Boute (be)
Marcel Türkowsky (de) & Elise Florenty (fr)
+tbc

zaterdag 31 oktober 2015

Beursschouwburg


BRAUBLFF (materie und Laut) is een concertreeks in samenwerking met De Player (Rotterdam). Ze stelt de volgende vraag: waar en hoe loopt taal over in muziek? Een mogelijk antwoord: het punt waar taal haar betekenis verliest en overgaat in pure materie – door herhalingen, mutaties en deconstructie, al dan niet geholpen door technologie, cut-ups en tapemanipulatie.

De reeks ontstond uit een gedeelde obsessie voor het werk van vocale poëten als Henri Chopin, Byron Gysin, Lars-Gunnar Bodin en de Revue OU-cataloog. In drie edities stelt ze een stand van zaken voor van de kwestie taal-materie-muziek, door hedendaagse vocale poeten en text-sound composers samen te brengen met het baanbrekende werk van de avant-garde sinds de jaren 50.

De reeks is ondertussen toe aan haar vierde editie, en gaat nog steeds parallel door in Vlaanderen/Brussel (31 okt — Beursschouwburg) en Rotterdam (30 okt — De Player) door. Nr. 4 focust op hoe identiteit mismeestert wordt door kleine verschuivingen in taal en betekenis.

Arf Arf (au) is een vocal poetry ‘band’ opgericht in 1985, ter hoogte van Melbourne na een ontmoeting met de legendarische Britste conrete poëet Bob Cobbing. Met een rauwe punkattitude werpt het collectief zich op het onrepresenteerbare en ongrijpbare van de daad van het spreken en verwoorden de verwarring van het volwassen zijn. In hun gedeconstrueerde performances geven ze zich over aan de schaduw van taal - alles wat zich afspeelt rondom de logische betekenis van het woord.

 

Marcel Türkowsky & Elise Florenty verkennen in hun poëtische video-essays de complexiteit van het Zelf, in relatie tot de Andere. Tekst en beeld lijken geen relatie met elkaar te hebben, en construeren poetische settings in verschillende vormen van geluid en beeld: structureel, narratief en hypnotisch. Hun werk werd eerder vertoond in Ann Arbour Film Festival, Centre Pompidou en meer. Turkowsky werkte bovendien samen Francesco Cavaliere.

Antoin Boute (be) is conceptueel kunstenaar, experimentele schrijver en begenadigd performer waarin de waanzin uit zijn romans vokaal vormgeeft — keelzang, gestotter en gebrul wisselen het verhalende zonder schroom af. Passolino voor de gevorderde stemkunstenaar. Boute werkt o.a. samen met Mauro Pawlowski en cureerde de Brulreeks in LAC.

Yung Sheikhs @ AB

Olimpia Splendid (fi)
Shetahr (be)

maandag 2 november 2015

AB club


Eastern Daze

Lino Capra Vaccina (it)
Karkhana (lb/eg/tr)
Arnold Dreyblatt (us)
Inşalar (tr)
Görkem Şem (tr)
+more tbc

zaterdag 28 november 2015

Vooruit

| dag €20/€17(VVK) avond €17/€15(VVK)

Vooruit, Oorstof, Europalia & KRAAK present the second edition of the infamous Eastern Daze festival

Eastern Daze II

Music Of The Outer Regions


info en tickets: http://vooruit.be/nl/show/detail/10305/Eastern_Daze_II

Tijdens deze tweede editie van het Eastern Daze Festival worden de parallellen en de kruisbestuivingen tussen etnische muziek en avant-garde verder onder de loep genomen.

Etnische muziek en avant-garde vinden elkaar al sinds de jaren zestig. Zo lieten westerse avant-gardepiraten als Terry Riley, La Monte Young, Angus MacLise en Henry Flint zich sterk beïnvloeden door Indiase raga’s en sufimeesters als Pandit Pran Nath. Ze zochten en vonden in deze niet-westerse voedingsbodem van spiritualiteit, trance, verrassende instrumenten en onontgonnen muzikale stromingen, een basis voor het maken van nieuwe muziek. Minder zichtbaar, maar even ingrijpend, sloop westerse muziek op zijn beurt binnen in niet-westerse streken. Gitaarexperimenten van pakweg Jimi Hendrix vonden via versleten cassettes hun weg naar landen als Egypte, Libanon en Turkije, en inspireerden de Anatolische rock van artiesten als Mogollar, Erkin Koray, Omar Khorshid of Edip Akbayran.

Underground en etnische muziek herkenden bij elkaar minimalisme en het subliminale en spelen sindsdien een ‘eternal’ pingpongspel. Zo weeft de muzikale ondergrond een steeds groter net tussen gelijkgestemde maar geïsoleerde muzikale zielen en klitten splinters muziek op een verrassende manier samen tot nieuwe volksmuziek.


Inşanlar (TR)

Hypnotische Sufi trance meets Anatolian rock, recht uit de Instanbul underground.
Inşanlar is het nieuwe project van dj Baris K. en sazspeler Cem Yildiz die een immer roterende line-up van gastmuzikanten rond zich verzamelen. Baris K. is voornamelijk gekend van zijn Turkey 70 compilaties voor het New Yorkse NUBLU-label. Op deze schitterende compilaties vist hij lang verborgen Anadolu pop, Turkse disco en Arabische fuzzgitaarrock uit de plooien van de muziekgeschiedenis. Met Inşanlar haalt hij al deze invloeden door de mangel en combineert ze met dubby bassen en elektronische accenten. Aan de basis van hun eerste release Kimi Ne - net heruitgebracht op het Londense Honest Johns label - liggen teksten van 17e eeuwse dichter Kul Nesimiom en de 16e eeuwse Pir Sultan Abdal.

‘Kime No” is a labyrinthian Eastern-electronic epic’ - Pitchfork

Arnold Dreyblatt (US)

Dreyblatt is een legendarische Amerikaanse cultcomponist, student van grootheden als Pauline Oliveros en La Monte Young. Zijn werk kan best omschreven worden als transcendentaal ritmisch minimalisme, gespeeld op zelfgebouwde instrumenten - zoals een contrabas bespannen met pianosnaren - in eigen toonaarden, onder het motto ‘rethinking identity, history, culture, and memory’.
Dreyblatt werkt eveneens als beeldend kunstenaar en releases vinden we op labels als Hat Hut, Tzadik, Table of Elements en recent nog op Oren Ambarchi’s Black Truffle label.

Karkhana (EG/LIB/TR)

Midden-Oosterse supergroep met Sam Shalabi, Sharif Sehnaoui, Maurice Louca, Mazen Kerbaj, Özün Usta, Tony Elieh en Umut Çağlar in de rangen. Begonnen als tribute band rond de legendarische Egyptische gitarist Omar Khorshid - ooit deel van Ouhm Khaltoums orkest - en ondertussen uitgegroeid tot een 21ste eeuwse hybride van Arabische gitaarrock, freejazz en krautrock en psychedelische bands als Kluster en Taj Mahal Travellers.

Lino Capra Vaccina (IT)

Italiaans componist en etnisch percussionist - met een achtergrond in legendarische bands als Aktuala en Telaio Magnetico - die in 1978 een schokgolf teweeg bracht met de legendarische plaat ‘Antico Adagio’ - begin 2015 heruitgebracht door Italiaans label Die Schachtel. Fourtets Kieran Hebden omschreef dit meesterwerk van Europees minimalisme als volgt; ‘There are records I have found in my life that I was almost wishing existed before hearing them’.
Futuristische New Age opgebouwd uit lagen vibrafoon, marimba en gong dat de geesten oproept van iconen als Alice Coltrane, Don Cherry en Popol Vuh.

Görkem Şen (TR)

Het gebeurt niet dagelijks dat iemand een volstrekt nieuw akoestisch snaarinstrument in elkaar knutselt en met éen clip op youtube overnight een ware internetsensatie wordt. De Turkse sounddesigner en componist Görkem Şen creëerde een bizar en onorthodox instrument dat op verschillende manieren kan bespeeld worden en doopte het de Yaybahar. Met behulp van een lange snaar, een springveer en twee handdrums produceert Şen vibrerende tonen die klinken als kosmische synthesizerimprovisaties doordrongen van vergeten Turkse volksmuziek.

Afterparty met dj-sets van onder andere Inşanlar-opperhoofd Baris K.

De Grijze Zone

Dale Cornish (uk)
Adam Asnan (uk)
Jung An Tagen (de)
+ tbc

donderdag 10 december 2015

School of Arts — Zwarte Zaal


Tips van Kraak

Monthly view iCal